sobota 31. ledna 2015

Burger s čedarem a slaninou

Domácí burgery s manželem milujeme! Vždy se kvůli nim těšíme na grilovací sezónu. No a protože se mi po ní zastesklo, udělala jsem burgery na dnešní oběd. Vždycky je ale problém s houskami. V obchodě žádné pořádné nejsou, maximálně kaiserky, ale to přece není ono! Takže jsem se tentokrát vrhla i na pečení housek. Housky jsem upekla podle toho receptu. Jsou výborné! Jen jsem nedělala podle receptu 5 kousků housek, ale 6. Velikost mi pak přišla akorát.

A co zbytek? Na ten bylo potřeba:

1 balení mletého masa mix
sůl
koření na mleté maso
1 červenou cibuli
salát little gem
rajče
slanina
čedar plátky
dresing - já použila ceaser salát dresing

Maso jen zpracuju v míse vidličkou do pevné hmoty, přidám sůl a koření. Nikdy nepřidávám vajíčko ani nic dalšího, maso drží pevně i tak. Na burgery používám kontaktní gril, ale jistě by to šlo i na grilovací pánvi nebo v nejhorším na kvalitní normální pánvi. Napřed na grilu ogriluji do křupava plátky slaniny (do jednoho burgeru dávám 1 plátek, takže 6 ks) a cibuli nakrájenou na kolečka, vše z obou stran. Poté ugriluji maso, které jsem vytvarovala na 6 plátků/bochánků/jakoby karbanátků tak, aby pasovaly do housek. Nesmí být moc tlusté ani naopak tenké. Ogriluji maso z obou stran, a pak na každé položím ještě na grilu plátek čedaru a počkám až se k masu rozpustí a spojí s ním.

No a pak už se jen kompletuje! Housku rozkrojím na dvě půlky, každou natřu dresingem a zažínám vrstvit. Na spodní housku natřenou dresingem položím salát, několik kroužků cibulky, maso s čedarem, plátek slaniny, kolečka rajčete a nahoru druhá půlka housky (také namazaná).





Žádné komentáře:

Okomentovat