Štítky

úterý 24. února 2015

Nakládaný hermelín s bazalkovým pestem

Máte rádi nakládaný hermelín? My ano :-) a kolik je variant, hmmm.... Člověk může použít prakticky cokoli, co má doma. Prostě mňamka ;-) 

Sice jsem dnes již psala, že brzo něco upeču, a to jsem měla i dnes večer v plánu. Ale kamarádka měla narozeniny, zašly jsme posedět a já přišla později domů. No a pak jsem našla v lednici 3 hermelíny čekající na naložení a vrhla se na ně. Citronové cookies snad tedy zítra ;-)



Množství ingrediencí berte prosím jen orientačně, záleží to hodně na vás. Čím více jich samozřejmě dáte, o to víc bude olej, ve kterém hermelíny leží, intenzivnější chuti. Na naložení mi akorát vychází sklenice z Ikei o objemu 1 L.

Ingredience:

3 hermelíny 
1 jarní cibulka
bazalkové pesto
1/2 cibule (může být i červená)
sladká paprika
trocha pálivé mleté papriky
chilli semínka (mám v mlýnku, melu)
bobkový list (já použila cca 4-6 kousků)
nové koření - celé (cca 1 lžička kuliček)
pepř celý (pár kuliček)
špetka soli
vlašské ořechy
česnek (3 stroužky)

Postup:

Hermelíny rozkrojím na půl, obě vnitřní strany pomažu pestem, vložím nakrájenou cibulku a obě půlky zas vždy spojím dohromady. Česnek nakrájím na plátky, to samé i s cibulí. A pak již vše vrstvím do sklenice. Na dno dám trochu cibule a papriky, vložím první hermelín, přidávám část česneku, ořechů, cibule, soli, bobkového listu, nového koření, pepře. Posypu mletou sladkou paprikou, chilli a trochou pálivé papriky (nemusí být). Když mám i čerstvou červenou kápii, dám i tu. Pak přidám další hermelín a opět přidávám suroviny a tak dále. Končím ještě částí surovin a poté zaliji sklenici olejem až po zatopení všech částí.

Nechavám v lednici uležet minimálně 5 dní, ale čím déle, tím lépe :-)







Žádné komentáře:

Okomentovat