neděle 8. února 2015

Nová DIY lampa a Red velvet sušenky

Máme novou lampu, huráááá! Odešla nám stará černá lampa, která nám vlastně ani moc do bytu nepasovala, a tak jsem se nechala inspirovat a vrhli jsme se na výrobu vlastní lampy. Na aukru jsem vydražila starý dřevěný stativ, který byl v tak dobrém stavu, že jsme jej ani nemuseli nijak opravovat. Na netu se mi podařilo sehnat stínítko za úžasných 155 Kč a také stylový textilní kabel. Manžel se včera na to vrhnul a voilá, máme lampu ;-)




A já za to manželovi upekla Red velvet sušenky:





Recept pro zájemce:

198 g hladké mouky + 1 lžíce na tvarování kuliček
21 g kakaového prášku
1 čajová lžička sody na pečení
1/4 čajové lžičky soli
115 g másla pokojové teploty
150 g třtinového cukru
50 g cukru krystal
1 vejce pokojové teploty
1 lžíce mléka
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce potravinářského červeného barviva (nejlépe gelového) 

tabulka čokolády na zdobení + máslo
zdobení

1. Ve velké míse se smíchá mouka, kakao, soda a sůl a dá prozatím bokem.
2. V druhé míse se našlehá máslo, do něj se pak zapracují meixérem i cukry, poté se přidají vejce, mléko, vanilkový extrakt a barvivo (můžete jej dát kolik chcete, záleží jakou barvu si přejete, já mohla dát více, po smíchání s kakaem hmota samozřejmě ztmavne).
3. Smícháme mísu se suchými složkami s mísou s mokrými. Výslednou směs v míse obalíme fólií a dáme chladit na min. 1 hod. do lednice.
4. Troubu předehřejeme na 180°C, z těsta (které lepí) vytváříme kuličky, které klademe na plech vyložený peč. papírem. Já tvořila kuličky cca 2 cm v průměru velké, můžete i menší - podle toho budou ve výsledku velké sušenky. Kuličky se totiž v troubě roztečou do placky. Pečeme 10 min.
5. Napřed sušenky necháme úplně vychladnou na plechu než je zdobíme namáčením v čokoládě rozpuštěné s máslem ve vodní lázni a zdobíme. Pokud budete chtít větší kontrast, dá se zbobit bílou čokoládou.


Originální recept zde: http://sallysbakingaddiction.com/2014/01/19/white-chocolate-dipped-red-velvet-cookies/


Žádné komentáře:

Okomentovat