úterý 3. března 2015

Fazole v tortile se zeleninou

Když nemám moc času na přípravu teplé večeře, ale chci přesto splnit svůj požadavek na teplou večeři plnou bílkovin a zeleniny, mám doma vždy nějakou plechovku fazolí v tomatu nebo slaném nálevu. Ty v tomatu stačí jen ohřát, já je vždy ještě dokořením nějakým kořením, které mám zrovna doma (typově bylinková směs, mleté maso, grilovaná zelenina apod.), ty ve slaném nálevu musím slít a většinou k nim přidám kečup a sladkou chilly omáčku. Bonduelle nabízí fazolové směsi v tomatu nebo kari omáčce již ochucené. Někdy si zamíchám čerstvou zeleninu přímo do směsi, když ji nahřívám na pánvi. Jindy ji mám studenou vedle na talíři. No a výborná je směs s tortilou!


Ingredience:

plechovka fazolí v tomatové omáčce
jarní cibulka
kukuřice a hrášekv plechovce
sůl, pepř, jakékoli koření
zeleninu jakou máte rádi (rajčata, salát, okurka, paprika)
lze přidat mozzarelu, šunku...
a hlavně tortily

Postup:

Na olivovém oleji osmažím na kolečka nakrájenou cibulku. Přidám k ní plechovku fazolí a kukuřici s hráškem. Nechám směs prohřát, poté dochutím kořením. Vedle si nakrájím ostatní ingredince, tedy zeleninu a sýr se šunkou. Tortily se ohřejí v mikrovlnce, pak je naplním zeleninou a směsí, stočím.

A je to ;-) Rychlá, chutná a teplá večeře.



Žádné komentáře:

Okomentovat