pátek 27. března 2015

Pečená cizrna

Další z mých inspirací z kuchařských časopisů, které pravidelně kupuji. Tentokrát z Apetitu. Je to jiný druh návykového slaného mlsání jako brambůrky, jen zdravější ;-) V původním receptu je použito koření garam masala, já použila co bylo doma.


Ingredience:
1 plechovka cizrny
lžička olivového oleje
1 lžička kurkumy
pepř
koření na maso (bohužel blíže nespecifikuji - mám ho z Egypta)
1/4 lžičky pálivé papriky
1/2 - 1 lžička soli

Troubu si předehřejeme na 160°C. Cizrny z plechovky slít a propláchnout, osušit utěrkou. Pak se v míse smíchá cizrna se všemi ingrediencemi a rozprostře na plech s pečícím papírem. Peče se 35-45 min. Jednou za čas ji prohrábněte. Ve výsledku by měla být na povrchu křupavá a uvnitř měkká.

Žádné komentáře:

Okomentovat