neděle 29. března 2015

Pečená křídla s citrónovým kuskusem

Pečená křídla milujeme.. Stačí je jen posolit a pokmínovat. Žádné extra koření navíc není potřeba. A abychom si k tomu v neděli na oběd nedávali jen chleba, udělala jsem k tomu kuskus.


Ingredience:

1 balení kuřecích křídel
1 balení kuřecích čtvrtek
sůl, kmín

Na kuskus:

1,5 hrnku kuskusu
kuřecí vývar - stačí bujón
šťáva z cca 1/4 citronu
bazalka
kopr

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuřecí maso osolíme, okmínujeme a dáme péct na cca 1 hodinu. Příprava kuskusu trvá jen pár minut, proto si jej necháme až nakonec pečení masa.

Kuskus dáme do mísy, napovrch rozlámeme kostku bujónu kuřecího vývaru a zalijeme vařící vodou. Množství vody už odhaduji od oka, kuskus by v ní měl trošku plavat, ale ne příliš. Pokud si nejste jisti, dejte raději méně a po čase se dá přilít. Mísu se zalitým kuskusem zakryjeme talířem a necháme cca 5 minut odstát. Kuskus se mezitím v horké vodě uvaří. Po odkrytí kuskus prohrábneme vidličkou a ověříme, zda je uvařený (pokud ne, dá se tedy zalít opět horkou vodou). Poté do kuskusu přidáme šťávu z 1/4 citronu a bazalku s koprem.



Žádné komentáře:

Okomentovat