Štítky

neděle 5. dubna 2015

Velikonoční nádivka s uzeným

Nikdy jsem ji ještě nedělala a letos jsem se rozhodla, že ji zkusím. Někdo jí plní kuře a peče, jiný ji peče bokem a má jako přílohu. My si ji dali jako samostatné jídlo, přišla nám sytá dost, jen jsme si k ní dali zeleninu. Inspirovala jsem se receptem z Apetitu, jen jsem si upravila poměry a trochu ingredience.


Ingredience:

6 bílých rohlíků nakrájených nadrobno
6 vajec
200 ml polotučného mléka
sůl, pepř
muškátový oříšek
450 g uzeného masa
1 lžíce sádla
hrst bazalky
hrst pažitky
1/2 lžičky prášku do pečiva
máslo na vymazání formy

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájené rohlíky dáme do velké mísy. Vajíčka vyšleháme v mléce, osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Směsí zalijeme rohlíky, promícháme a necháme nasáknout. Směs by ve výsledku neměla být moc hustá, ale ani řídká.

Uzené maso osmahneme na sádle, necháme zchladnout a poté přidáme k rohlíkům. Ke směsi ještě přidáme nadrobno nasekanou pažitku s bazalkou a prášek do pečiva. Pořádně promícháme a rozprostřeme do formy, kterou jsme vymazali předem máslem.

Pečeme dozlatova.








Žádné komentáře:

Okomentovat